OÜ Sınavdır Geçer Konferansı”na yoğun ilgi

Üniversite adaylarının geleceklerini yönlendirmelerine ve kendilerine en uygun kariyer planını yapmalarına yardımcı olan Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen Servet Gülsün Şirin'le Sınavdır Geçer Konferansı”nın Kayseri ayağı, Konevi Kültür Merkezi'nde

23.12.2014 19:40:55 0
OÜ  Sınavdır Geçer Konferansı”na yoğun ilgi

Üniversite adaylarının geleceklerini yönlendirmelerine ve kendilerine en uygun kariyer planını yapmalarına yardımcı olan Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansı”nın Kayseri ayağı, Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Servet Gülsün Şirin, Konya’daki farklı liselerden gelen yaklaşık bin öğrenciye, üniversite, sınav, gelecek, meslek ve yaşam tercihleri konularında yol gösterip

tüm merak edilen sorulara yanıt verdi.

 

Uzman akademik kadrosuyla öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, eğitime çağdaş yaklaşımı ile dünyada ve Türkiye’de pek çok araştırmaya öncülük eden Okan Üniversitesi, mevcut öğrencilerinin yanında zorlu sınav maratonuna hazırlanan üniversite adaylarını da yalnız bırakmıyor. “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansı”nın Konya ayağı, Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konyalı öğrencilerle buluşan Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Okan Üniversitesi Tanıtım Müdürü Servet Gülsün Şirin, üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekasını ölçemeyeceğini, nasıl bir insan olduğunu belirleyemeyeceğini belirterek sunumuna başladı. Öğrencilere, hiçbir sınavın kendi değerlerini ölçemeyeceğini belirten Şirin, “Önemli olan sensin ve bugüne kadar önüne getirilen sınavlar, amaçlar ve araçlar arasındaki ilişkiyle ilgili kafan karıştırılmış olabilir. Bu sınav, hayata kattığınız anlamı, yüreğinizdeki aşkı, hayata tutunma gücünüzü ölçemeyecek. Hayat, sizin yaşama kattığınız anlamdır. Anlamını ölçemeyecek bir şey için kendinizi çok harap etmenize gerek yok” dedi. 

 

“Söylenecek hiçbir söz kendine söyleyeceğin sözden daha değerli değil”

 

Herkesin başarılı olmak için çalıştığını belirten Şirin, “Bu hayatta başarılı olmak istiyor. İyi üniversite ne demek, iyi bölüm ne demek? Herkes iyi para kazanmak, iyi bir aile kurmak istiyor. Biz sizlere iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz. Çok iyi bir akademik kadro, çok iyi bir kampüsle çok iyi bir iş yapıyoruz” diye konuştu. Öğrencilerin zamanlarını planlamada sorun yaşadığını belirten Servet Gülsün Şirin, sözlerine şöyle devam etti: “Bakın ‘Eylül’de çalışmaya başlayayım, olmadı Ekim’de başlayayım, yılbaşında başlayayım’ diye diye zaman geçiyor. Önce küçük küçük adımlarla başlamalısınız. Buradan çıktığınızda kendinizi değerlendirin. Söylenecek hiçbir söz kendine söyleyeceğin sözden daha değerli değil. ‘Ben ne yapmam gerekiyor’ diyin. Kendinize ‘kimim ben?’ diye sorun. İnsanın 18 yaşındayken bu soruyla ilgili kafasında bir soru işareti yoksa oturup birkez daha düşünmeli. Ne olmak istiyorum? Kimim ben? Bunu belirlemek lazım.

 

“İnsanları özgürleştiren tercihleridir”

 

Hayallerimizi gerçekleştirebilmek için sizin kadar şanslı değiliz. 18 yaşındasın kaybedecek neyin olabilir? O yüzden kim olduğunu görmen gerekiyor. ‘Bu yol nereye gider’ bilmelisin. Yılmaz Erdoğan’ın çok güzel bir şiiri var.  Diyor ki, ‘Yol bir yere gitmez. O bir durma biçimidir.’ Hayat kadar değerli bir şeyi nasıl başkalarının eline bırakırsın. Buna annen baban da dahil. Dinleyin onları mutlaka sizinle alakalı fikirleri vardır. Önerilerini alın. Ama sana verilmiş armağanı tesadüflere bırakamazsın. A planın, B planın olmalı. ‘Ben diş hekimi olmak istiyorum. Pilot olmak istiyorum, hukuk okumak istiyorum’ demeli ve hedefini koymalısın. Israrla kendini anlatmaya devam et. Sonunda seni dinleyecekler. Aslında ailenin hayatta en çok istedikleri şey seni anlamak. İnsanları özgürleştiren tercihleridir. Özgürlük istiyorsanız kendinizle ilgili bugün adım atmanız gerekiyor. Şimdi herkes düşünsün. ‘Neyi istiyorum, neye inanıyorum’ diye kendine sorsun. Senden başka kimse sana daha iyi çalışma planı yapamaz. Hangi derste başarının olduğunu, eksiğin olduğunu, anlamadığını biliyorsun zaten. Hep ‘mış’ gibi yapıyoruz. Bunu yapmamak gerekiyor. 2024’teki doğum gününüzü hayal edin. Neredesin, ne yapıyorsun ve etrafında kimler var?” Şirin’in bu sorusunun ardından bazı öğrenciler kendilerini milletvekili ve holding patronu olarak gördüklerini söyledi. Servet Gülsün Şirin son olarak “Hayal kırıklıklarınız tabi ki olacak ama vazgeçmeyin. Ben fizik bilmem, kimya bilmem, beni buradan başka şehre göndermezler gibi kendinizle ilgili önyargılarınızı kırın” diye konuştu. Konferansın ardından katılımcı öğrenciler arasından yapılan çekilişle bir öğrenci akıllı tablet kazandı.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07